juni 2010

LIFE IS....

ONCE A FISHER ALWAYS A FISHER

Nå befinner jeg meg i Stavanger, på øya Vassøy. Her besøker vi familie og bare koser oss, og idag har vi vært ute å fisket!

> Dagens fiskeoutfits!!!!


> Mamma ville også være med!


> Tna, søt. Ny fisk!!


> Karinne og fiskestanga


> Sommer idyll


> Klar for tur


> Søte fisken min med glitter på!


> Her bor vi!!
>  Riden våres


> Stavanger


> diiiigg
> Flink fiskejente


> Karinne sin torsk, som var den største vi fikk + morfar
Jeg fikk også fisk da, en makrell!! Som vi skal spise idag med de andre makrellene vi fikk. Ellers så skal jeg få flere fisker neste gang. Lover.

Hva har du gjort idag?
Fiska før?

98 % - HVA FÅR DU?98 %. ÅÅÅH, hadde bare feil på en! Avhengig

KAN DU ALLE STATENE I USA?

Fant akkurat ut at det går ann å få google translate på bloggen og det er utrolig smart siden vertsfamilien min leser bloggen min. De kan bare gå inn på "Select Language" og vips så er hele bloggen på engelsk.

Ellers har jeg "pugga" statene i USA. Har spilt et spill der man skal plassere alle statene i USA, utrolig gøy men likevel litt irriterende at jeg alltid glemme hvor noen av statene ligger. Prøv selv HER eller trykk på bilde


Min beste score er 92%. Hva er din?

PICTURES FROM OSLO

Fra igår til i dag har jeg vært i Oslo med min søster og kusina til mamma. Vi har besøkt mange steder som Operahuset, Holmenkollen, Stortinget, Rådhuset osv. I tilegg har vi vært på båttur i Oslofjorden.


The Opera house


Karianne utenfor Opera huset


Utsikten fra hotellrommet


Naboen våres


Holmenkollen


The castle


Stortinget

VANSKER MED Å FÅ MED DEG ALT NÅR DU SKAL PAKKE? - SJEKK UT DENNE

Lei av å ikke få plass til alt du skal ha med? Og iallefall til utvekslingsstudenter som bare kan ha med en koffert. Jeg fikk denne til jul, og synes den er utrolig smart. Så idag bestemte jeg meg for å teste den ut.


Tror jeg tok litt formye klær


Putt klærne i posen og lukk den sammen


slik ser den ut


Bruk en støvsuger til å "suge" ut all luften
Den tar mye mindre plass, men en ulempe er at den blir ganske mye tyngre. Jeg fant også ut at det ikke lønner seg å ha bukser/jeans i den, de krymper ikke så mye. Men den er perfekt til topper og slikt.

Hva synes du? Praktisk?

DA VAR DET OVER

Mitt første år på greveskogen er offesielt over. Jeg synes det har gått utrolig fort, og det føles ut som om det ikke var så lenge siden vi satt spente i aulaen for å finne ut hvem vi skulle gå i klasse med. I det hele tatt, det føles ikke lenge ut siden jeg skulle begynne på ungdomskolen. Tiden går altfor fort! Tenk, neste gang jeg setter beina mine inne på en skole er jeg i USA og skal tilbringe mine neste 10 måneder der. Utrolig spennende å tenke på, men samtidig litt skummelt.
Jeg må også føye til at de siste månedene har gått utrolig fort! Det var alltid så lenge til jeg skulle til USA. Men nå er det ikke mange månedene igjen. Hvis jeg drar rundt 17. som jeg tror, er det bare drøyt to måneder igjen. Noen reiser til og med om en måned.


førsteklasse bøkene - kommer IKKE til å savne dere

Jeg har ikke så mye å blogge om fortiden, så jeg blir nok litt stille. Men så snart jeg vet avreisedato eller lignende gir jeg selvfølgelig lyd fra meg.
Ellers vil jeg bare ønske dere en god sommer og nyt den

FOR EN KVELD

God mat, de beste vennene og en herlig kveld. Hva mer trenger man? I går feiret jeg bursdagen min ved å invitere mine beste venner hjem. Vi koste oss masse, og hadde det utrolig koselig!

Gavene

var ikke denne søt?
Bilder fra kveldenBlomstene jeg fikk av Elise og Ingrid
søtiser


Martine og
Tonje


Meg og Tonje


Meg, Mia og Tonje


Sexyyy, Tonje


Du er den beste, ilu

SOMMERJOBBEN MIN - BILDER

Som sagt så skal jeg ha sommerjobb på gjestehavna i Tønsberg. Har faktisk hatt ett par vakter allerede, og flere venter på meg. Blir deilig å få inn litt penger før jeg tar turen over atlanteren. I tillegg skal jeg jobbe mest ute, som håper på mye fint vær!
I går etter vakten tok jeg ett par bilder av steder. Jeg synes det er utrolig fint der, hele anlegget er også helt nytt. Ta gjerne turen innom, det er en grunn til at det er Norges beste gjestehavn.


Slottsfjellet er bare en rask gåtur unna


Brygga

BURSDAGSGAVER FRA VERTSFAMILIEN

Jeg ble helt sjokka når jeg fikk en stor pakke i posten, og iallefall når jeg så at den hadde flyet helt fra USA til Norge. I tillegg kom den akkurat på dagen også, utrolig gøy!


Quizbok om Texas og bursdagskort


Smykke


En t-skjorte


og enda en t-skjorte


Veske med Texas byer


Jeg har også fått gave fra min kjære familie. Jeg fikk et kamera, akkurat sånn jeg ønsket meg. Så nå har jeg tatt et par bilder med det, og synes det er supert!


Hagen


Dette er ederkoppen Arne, han har gått fram og tilbake i taket i hele dag.
Holdt meg med selvskap når de andre var borte. Tusen takk, Arne. Du er best!Flagget, love

Hva synes du om gavene?

JEG HAR BURSDAG

Endelig har jeg begynt på mitt 17 år, og jeg tror dette året kommer jeg til å huske foralltid med tanke på alt jeg kommer til å oppleve.
Gleder meg utrolig mye til dette året, og håper det blir helt suuuuupert! :-)

BURSDAGSBARNET

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE

LisevictoriA

Hva er det kjekkeste med og være utvekslingsstudent i usa?
Jeg tror du har misforstått litt, siden jeg ennå ikke er i USA. Men det jeg tror kommer til å bli det kjekkeste med utvekslingen er at du får en helt utrolig opplevelse som du alltid kommer til å ha med deg + at du blir kjent med en ny verden og venner.

Noe du angrer med at du reiste?
Kan jo egentlig ikke svare på det siden jeg ikke har vært der. Men jeg håper virkelig at jeg angrer. Da må det skje noe helt utrolig fælt.

Hilde
Hva gleder du deg mest til med utvekslingsåret?
Det er så mye. Først er jo å dra til USA å oppleve "the american dream", men også å bli kjent med nye mennesker og det å kunne snakke engelsk uten å måtte stoppe opp og tenke meg om.

Hva kommer du til å savne mest her hjemme utenom personer?
Kattene mine, haha, og selvsagt å snakke norsk.

Vurderte du flere land enn usa?
Nei, ikke egentlig. Men hadde jo vært gøy å dra til andre land, men ikke for å bo der et år.

Hva mener du om å få seg kjæreste under et utvekslingsår?
Hmm, jeg har egentlig ikke tenk så mye på det. Men jeg har ikke noe imot det. Men det er jo et stor problem når du kommer hjem igjen å ha en kjæreste på den andre siden av jorda. Men det finnes jo de menneskene som klarer det.

Har du noen utvekslingsblogger å anbefale, av folk som er der nede nå/er på vei hjem/akkurat kommet hjem?
Jeg har faktisk ikke lest så mange utvekslingsblogger, bare vært innom. Så jeg har ingen å anbefale.

Tonje

hva tror du kan bli de største problemene for deg i usa?
Definitivt det å måtte snakke engelsk hele tiden, det kommer nok til å ta litt tid. Men jeg tror også det kan være vanskelig i begynnelsen å venne seg til kulturen.

Ann-Helen

Hvordan reagerte foreldrene dine på at du ville dra til USA et år?
De reagerte faktisk veldig positivt. De syntes det hørtes morsomt ut.

Hva gleder du deg mest til ?
Bli kjent med vertsfamilien min og å gå på high school

Har du noen dyr ?
Ja, har to katter. Junior og lillepus.

Hva er yndlingsfarge din ?
Hmm, har ingen spesiell, men liker veldig godt blå, brun og lyse farger.

Martine Sommerstad

Er du redd for å få litt jernteppe når de i verstfamilien skal snakke med deg?
JA, iallefall i starten. Tror det kommer til å gå mye i tegnespråk. Haha, blir nok mye: it's a... eh...firkant you know.

Når bestemte du deg for dette?
I begynnelsen av 10.klasse

Er du redd?
Ikke nå, men tror nok at når jeg sitter på flyturen kommer jeg til å bli redd. Men håper for all del at det vil gå over så fort som mulig.

Og ikke minst, vil du ikke savne de nærmeste i familien og venner veldig?
Ja, selvfølgelig! Det kommer til å være vanskelig å være fra de nærmeste.

Det var det. Fikk ikke så mange spørsmål, men takk for de jeg fikk. You make my dayEllers må jeg bare si at morgendagen = BURSDAG + STREIK = HERLIG DAG

Hva skal du i morgen?
Streik hos deg?

MINNER OM SPØRSMÅLRUNDE

Er det noe du lurer på om utveksling, eller vurderer du det kanskje selv til neste år? Eller lurer du på noe helt annet? Spør gjerne!
Jeg kommer til å svare på spørsmålene på søndag, så stay tuned. 
skriv spørsmålene i dette innlegget;

http://lewisville.blogg.no/1275323411_sprrerunde.htmlforresten, noen som vil lage header eller design til meg?

HERLIG DAG

Først må jeg si at jeg har fått sommerjobb!! Jeg skal jobbe på gjestehavna i Tønsberg, som er Norges største. Her skal jeg rydde og vaske + havavgift regner jeg med. Jeg er ekstra ekstra hjelp, så jeg er ikke første prioritert. Men penger er penger selv om det kanskje ikke blir så mye. Jeg har iallefall fått min første jobb, og igår var første dag på jobben.

Ellers må jeg si at jeg gleder meg sykt mye til ferie. Men merker på skolen at det ikke mer å gjøre. Som f.eks i dag.J eg skulle ha norsk og matte. I norsken bare "lekte" vi ute, og den sisten delen av timen hadde vi fri. Neste time skulle vi ha matte, og siden vi visste at flere i klassen skulle ha tentamen spurte vi om vi kunne dra hjem. Læreren sa ja, og jeg var ferdig på skolen etter bare 40 min. Så nå sitter jeg ute å koser meg med musikk på full guffe og det har jeg gjort en stund. 
Herrrrrlig! 
Ellers må jeg bare si at nå er det 4 dager til bursdagen min og 15 dager til det er sommerferie. Med helgen, så det er enda mindre skoledager.

Har du sommerjobb?
Klar for sommerferie?

AMBASSADEN - steg for steg

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra Oslo etter å ha vært på den amerikanske ambassaden. Egentlig var det null stress, man må bare ha tålmodighet. Siden jeg var litt små nervøs når jeg skulle dit, og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre eller si, så tenkte jeg at jeg kunne skrive detaljert om hva som ble gjort. Tipper det er flere som har det slikt.

Steg 1
Jeg hadde time 08.30, og når jeg kom dit var det en middelslang kø. Det var en sikkerthetsvakt der som "registerte" deg. Til han skal du vise passet og "kvitteringen" fra søkingen på visum på internet.
Så fikk man beskjed om at når man kom til den gule streken skulle man ta en blå boks og putte alle løse ting oppi - veske, klokker, mobiler(slå av) osv.
Ellers skjedde det ikke noe mer, men dette var plassen jeg tilbringe mest tid på, ca. 1 time.

Steg 2
Neste stopp var sikkerhetskontrollen. Det var akkurat som på flyplassen. Du sender sakene dine gjennom en scanner og går gjennom en selv. That's it.
Jeg måtte legge fra meg veska der, slik at jeg bare hadde med papirene. Du får også en lapp med et tall som viser hvilken boks som er din.
NB! ikke ta med en stor sekk eller veske. Da må du ned på narvesen eller nasjonal theateret og sette den fra deg, for så å stå i kø på nytt. Skjedde heldigvis ikke med meg, selv om jeg hadde en veske

Steg 3
Med engang jeg kom inn på selve ambassaden gikk jeg til høyre og inn døra. Der gikk jeg med engang til "kasse" 1, siden det var for folk som skulle ha visum. Jeg ga fra meg alle papirene + passet, i tillegg betalte jeg 900kr. NB! Husk å ta med kontakter, de tar ikke bankkort.
Deretter måtte jeg gå å sette meg og vente på at det skulle bli min tur å bli "intervjuet"

Steg 4
Jeg måtte vente ca. 30 min før det ble min tur. Intervjuet gikk rast og enkelt. Jeg fikk spørsmål som;
- har du vært i USA før?
- vet du hvor du skal?
- har du kontakt med vertsfamilien?
- får du støtte av lånekassen?
- har du vært i kontakt med politiet? (lovbrudd, osv)
Vet ikke om det var alle, men det var ikke så veldig mange spørsmål man fikk. Deretter var man ferdig.
EDIT; jeg glemte å fortelle at de tok fingeravtrykk av deg på en sånn maskin. Begge hendene + begge tomlene. Du ser maskinen lett, den lyser grønt lang vei.


Det meste foregikk på norsk, men intervjuet var på engelsk. Hvis noe lurte.
Så alt i alt var jeg på ambassaden i 1,5 time. Men det kommer nok veldig ann på når på dagen man er der, og om det er mange som skal dit.

Var dette nyttig?
Når skal du på ambassaden?
Noe annet du lurer på?

Minner om spørrerunde om utveksling; http://lewisville.blogg.no/1275323411_sprrerunde.html
hits