Svar og spørsmål

SPØRRERUNDE?!

Siden jeg nå har vært i USA i hele 5 måneder så tenkte jeg at kanskje kunne ha en ny spørrerunde. Så det er bare å spørre spørsmål, hvis det blir mange nok kan jeg svare på videoblogg hvis det er et ønske.

 

Noe du lurer på? Interessert i å vite? Anything?

SVAR PÅ SPØRSMÅL ANGÅENDE UTVEKSLING

Sofie

Hvordan er familien?

- Familien min er super bra. Jeg trives utrolig godt og kunne ikke bedt om en bedre familie.

Har du fått noen venner?

- Ja, jeg har fått noen venner. Men det er ganske vanskelig å bli vennervenner med noen siden man bare har et fag sammen, og når det er "friminutt" må man løpe fra en klasse til en annen. I tillegg så har man A, B, C og D lunsjer. Men jeg har fått noen venner i alle klassene + i student counsil.
Hva gjør du i helgene?

Klarer dem å si etternavnet ditt?

- Haha, nei. Så jeg får stadig spørsmål om hvordan man sier det.

og kan du filme litt der du bor å legge ut på bloggen?

- Jeg skal prøve å få filme litt. Må bare få tid!

Hanne Bjørkdal

Kor mykje fikk du i stipend?

- Jeg fikk rundt 50.000. Ble egentlig ganske skuffet, vi hadde regnet med mer. Men siden vi er så "rike" så var det et stipend jeg ikke hadde krav på.

Fe du borteboerstipend?

- Jepp, 50.000.

Ann-Helen

Har du fått gode venner ?

- Gode venner? Nei. Venner?  ja. Som jeg sa ovenfor, vanskelig å finne noen, men går bedre nå.

Hvilket selskap reiser du med ?

- Jeg reiser med EF, og er veldig fornøyd.

Tar du buss til skolen ?
- Nei, jeg tar ikke bussen til skolen blir kjørt av vertsmor. Men jeg tar bussen hjem. Sier bare en ting - savner bussene i Norge. Her er det trangt, sitter tre i hvert sete som er beregnet på to. Pluss at det ikke er air condition, så det er ganske pain in the ass når det er varmt.

Går du på noe sport der ?

- Nei, hadde tenkt å joine bowling(nesten sport, tror jeg) men har ikke hørt noe fra dem.

Hva savner du hjemme i Norge ? Har du ofte hjemmelengsel ?

- Jeg savner familien min, vennene mine, kattene mine, senga mi, dyna mi, puta mi. Haha. Jeg vil ikke si jeg har ofte hjemmelengsel, selvfølgelig så savner jeg Norge mer noe ganger. Men går egentlig ganske greit på den fronten. Jeg velger å ikke tenke så mye på det, prøver heller å nyte dette året istedenfor å tenke på hvordan det hadde vært å være hjemme.

Martine

Er det som du forventet?
- Ja, egentlig. Men jeg trodde engelsk skulle være det største problemet, men det er det minste problemet med å være utvekslingsstudent. Så hvis man ønsker å dra utenlands men er usikker pga. språket, DRA. Språk er det minste problemet.

Angrer du på noe?
- Nei, ikke som jeg kommer på.


Hva er mest positivt og negativt ved å være utvekslingsstudent?

- Hmm, vel du får jo en utrolig opplevelse, som du kan ta med deg videre i livet. Men det er også veldig interessant og se hvordan andre lever. Og selvom Norge og USA er ganske likt så finner jeg mange ulikheter. Skolen også, først syntes jeg det var veldig likt som i Norge, men det er ikke det i det hele tatt. Skal skrive et innlegg om amerikansk skole vs. norsk skole når jeg får tid. Negativt må vel være å være borte fram alle hjemme. Kommer ikke på så mye.

Har du mye kontakt med folk her hjemme?

- Ja, prøver iallefall så godt jeg kan. Skyper med mamma og pappa iallefall en gang i uken. Pluss at jeg prøver så godt jeg kan å svare på meldinger jeg får. Så ikke slutt å send selvom jeg er treig til å svare!!

Mye hjemmelengsel?

- Svarte på det ovenfor. Men ikke egentlig.

Cecilie

Hvis du kunne velge om igjen ville du:

Reist med den samme organisasjonen eller valgt en ny en?

- Jeg ville ha valgt å reise med EF igjen, siden jeg har ikke hatt noe problemer med dem.

Valgt statsvalg eller ikke?

- Jeg ville ikke tatt statvalg. Jeg synes det er mye viktigere å få en bra familie istedenfor å bo en time unna LA.

Hvordan er det på skolen din? Har du mange å spise lunsj med? Fått mange venner? :)
- Det er bra på skolen min, en super skole selv om den er stooor. Haha. Men går seg inn nå. Mange og mange, jeg har noen. Igjen mange og mange, jeg har fått venner men vil ikke si det er mange.

 


Hva gjør du med de du har blitt kjent med eller skolen og sånn?

- Jeg har ikke gjort så mye med de ennå. Men etter skolen så har jeg vært med å laget ting til homecomming, så det teller vel?

Hva gjør dere i helgene når det ikke er skole og sånn? Har du vært på noen bursdager eller fester enda?

- Vi har hatt fulle helger helt siden jeg kom hit. Alt fra å besøke sektninger, til bryllup, til shopping, til å dra forskjellige steder. (Dallas, Forth Worth osv.) Jeg har ikke vært på noe bursdag eller fest ennå.

Elise

Hva gjør du utenom skolen?
- Lekser, haha. Pluss at jeg hjelper til med comehomming.


Hvem henger du med av veninner og sånn, i og utenom skolen?

- Jeg har ingen jeg henger med. Har liksom noen i hver klasse. Så ja.

Savner du oss her hjemme?
- JAAAAAAA


hva er den største forskjellen på Norge og USA?
- Hmm. Vanskelig å svare på. Men det er veldiiig flatt her, det var noe av det første jeg sa når jeg kom. Men man kan se at man er i USA og ikke Norge. Vanskelig å forklare.Men den største forskjellen må nesten være at de ikke snakker norsk i USA!!

 
Hvordan synes du det er? Er det som forventa?
- Jeg synes det er veldig bra! Utrolig glad jeg gjorde dette. Har ikke angret et sekund. Ja, det er som forventet.

Tonje

Driver du med idrett/trening etter skoletid? :D
- Nja, det var meningen at vi skulle dra på treningstudio, men har ikke blitt noe av ennå, hehe.

Er lærerne bra?
- Ja, de er overraskende bra!! For å si det sånn, så hater jeg når sosiologi timen er over, kunne gjerne hatt det hele dagen.

Hva savner du mest og minst fra hjemme?
- Lagde en fin liste overfor hva jeg savnet mest, men det jeg savner minst er kulde!! I dag var det forresten "kaldt", det gikk fra 30 grader i går til 20 idag. Haha, jeg misunner dere nok bare.
Mia
Hva spiser du på skolen?
- Det som blir servert. Heheh, alt fra sandwich til burrito, til hamburger, til fiskepinner, til pizza. Mye å velge mellom, men enkelte ganger er maten kaldt, så er ikke så veldig begeistret for maten på skolen.

Tilbreder man egg på mange rare måter?
- Jeg har faktisk ikke hatt egg siden jeg kom hit, så jeg vet ikke.

Hva er det rareste du har spist?
- Hmm, jeg vet faktisk ikke. Men idag spiste jeg innbakt sandwich som jeg synes iallefall var litt rart, men guud så godt!

 


Søteste?
- Åååh, vi var på western festival day på fredag og da fikk jeg en typisk amerikansk "kake" som man spiser på slike steder (Noe ala Tønsbergs messa) Men, nam nam. Utroooolig godt.

 


Feiteste?
- Hmm, Jeg vet ikke. For å si det sånn, så har jeg smakt veldig mye forskjellig siden jeg kom hit. Vanskelig å velge noe.

Har du fortalt noen om katteepisoden?
- hahaha, jeg har faktisk ikke tenkt noe på det til nå. Men når jeg vil få noen til å virkelig le, så skal jeg nok få fortalt kattehistorien min.

Er det mye drama og klikker på skolen?
- Jeg vil si nei. Jeg trodde det skulle være myyye verre enn det er. Det virkelig som om alle kommer godt overens med hverandre. Noe jeg er glad for. Men det er jo sånn at fotballguttene klikker seg sammen, og cheerlederene osv.

Går virkelig cheerleaderene og sportsguttene med uniformen sin hele tiden?
- Nei. Jeg har aldri sett noen cheerledere gå med uniformene sine bortsett fra på kamp. Men fotballguttene går alltid med uniformen sin på de dagene de har kamp.

Kan du fortelle om noen rare USA-ritualer?
Rart og rart, jeg synes iallefall det er ganske annerledes. Men hverdag hedrer vi det amerikanske fagget, og texas fagget også har vi et minutt stillhet. Noe annet er at det også er normalt å gå med sko inne her. Kommer ikke på noe mer akkurat nå.
 
Anonym
 hvordan er guttene og jentene på skolen din ?
- De er veldig hyggelige! Spør meg alltid om noe ang. Norge. Men har desverre ikke fått noe spørsmål om Norge er hovedstaten i Sverige. Men men, har fått spørsmål om vi snakker tysk her.
  
Anonym #2
hvordan valgte du den organisasjonen du valgte? Har ikke klart å bestemme meg for hvem jeg (eventuelt) vil dra med!
- Min plan var gå dra på orienteringsmøtene til alle organisasjonene. Men så viste det seg at alle hadde hatt møte bortsett fra EF. Så da dro jeg dit, og jeg bestemte meg for at det var lurest å velge EF siden jeg hadde snakket med folkene der, og fått mer informasjon fra dem iforhold til å ha lest brosyjrene til andre organisasjoner. Men mitt råd er å dra på de forskjellige møtene, og velge den organisasjonen du synes er best!
  
Håper dette var nyttig. Nå skal jeg legge meg. Vi snakkes!!
hits